: lerakódott plakkok oldása

Egészségünk védelme a lerakódott plakkok oldásával

Az érelmeszesedés már 40 éves kor táján kezdődik és tüneteket okoz. Ha fejfájás, szédülés, magas vérnyomás, fülzúgás vagy egyensúly problémák jelentkeznek, akkor előtérbe kerül a lerakódott plakkok oldása, mielőtt nagyobb gond lenne. A legjobb, ha ezt az állapotot nem várjuk meg, hanem teszünk ellene természetes módon, helyes táplálkozással, életmóddal és a természet erejével. Az érhálózatunk bonyolult, de tökéletes hálózatával átfonja az egész testünket.

Meszesedése során a vérben lévő koleszterin nem hasznosul, hanem lerakódik az artériák falára. Hogy megelőzzük a szövődményeket, fontos a lerakódott plakkok oldása. Ha nem tesszük meg, az ér beszűkül, megnő benne a nyomás, elzáródhat, ami a keringés összeomlásához vezet. Ha tehetjük, kerüljük a dohányzást, a túlzott alkohol bevitelt és figyeljünk oda a súlyunkra! Mindezek mellett nem árt elmenni pár szűrővizsgálatra, ha valamilyen betegségre hajlamosak vagyunk. A lerakódott plakkok oldása legyen fontos számunkra, elvégre az életünkről van szó!

Az érszűkület jelei esetén változtassunk!

A végtagok zsibbadása és hidegérzete jelentős tünetek. A terhelésre megmutatkozó lábfájdalmat sokan nem veszik figyelembe, pedig ez ugyanúgy az érszűkület jelei közé tartozik és jellemző rá. Amikor a verőerek és az artériák falai merevvé válnak, csökken a keringő vér és járás esetén fájdalom lép fel a végtagokban. Aki ebben a betegségben szenved, az jobban teszi, ha odafigyel, ugyanis ez generálhat még egyéb szív- és érrendszeri betegségeket, amelyek halálosak lehetnek.

Az első tünetnél, ami az érszűkület jelei közé tartozik, ajánlott tenni ellene. Ha odafigyelünk az étkezésünkre, mozgunk eleget, esetleges cukorbetegség esetén pedig fokozottabban foglalkozunk vele, nem lehet gond. Ez a betegség általában lassú lefolyású, de akinek volt korábban agyvérzése vagy szívinfarktusa, annak komolyan kell vennie a tüneteket. Lábfájás, ami terhelésre erősödik, majd pihenésre múlik. Hideg kezek vagy lábfejek, esetleges zsibbadással együtt és töredezett körmök. Végtagon fekély, ezek mind az érszűkület jelei között vannak számon tartva.