motoros szelep

Egyszerű de nagyszerű motoros szelep

A forró nyári napokon nincs más dolgunk, mint beindítani a légkondit és máris kellemes hőmérséklet lesz a lakásban. De mi a helyzet télen?

Próbálkozhatunk a különféle melegítőkkel és félmegoldásokkal, egyik sem számít olyan hatékonynak, mint egy olyan rendszer, amiben fontos szerepet kap a motoros szelep. A nevéből következik, hogy egy kis elektromotor felelős a működéséért, ami csak akkor fogyaszt áramot, amikor arra valóban szükség van.

Például, ha el kell zárnia vagy ki kell engednie az egyik zónaszelepet stb. A motoros szelep elemi fontosságú a termosztáttal felszerelt fűtési rendszereknél. Amikor az érzékelők jelet küldenek a motornak, mert a helyiségben a hőmérséklet lassan eléri a határértéket, akkor azonnal bekapcsol a motoros szelep. Ezekkel az apró alkatrészekkel teljes mértékben automatizálható az egész fűtési rendszer.

Nem fog folyamatosan menni a fűtés, ha kell, ha nem. Ez nemcsak érezhetően kellemesebb környezetet teremt, hanem a hó végi számlán is szemmel láthatóan meg fog mutatkozni.