Érdeklődjön a toner vagy tintapatron áráról!

Eredeti toner
Eredeti toner

A lézernyomtatók esetében, jelentős előnynek számít, hogy a kartus több ezer példány nyomtatására elegendő festéket tartalmaz. Ezért, ezeket a nyomtatókat többnyire a magas példányszám során ajánlják, ahol fontos a gyors, jó minőségű, de ugyanakkor nagyteljesítményű eszközök jelenléte.

Mint minden nyomtatónál, a legnagyobb költség a festékanyag beszerzése, a lézernyomtató toner igénye azonban ritkábban jelentkezik, mert akár 10 ezer lap nyomtatására elegendő anyagot is tartalmazhat. Igaz ezek az extra méretű kartusok nem kis pénzbe kerülnek, de a nyomtatás folytonossága érdekében, érdemes számításba venni.

Általában a nyomtatás iparban két irányzat létezik. Ha a nyomtató eszköz olcsó, akkor biztosan drága fogyóanyagokat lehet kapni hozzá és fordítva, ha a nyomtató drágább, akkor a fogyóanyagok elérhető áron szerezhetőek be. Mindent összevetve, a nyomtatás összköltsége mindkét esetben hasonló, a költségeket nem lehet elkerülni. Ezért az eszköz választásánál előnyös érdeklődni, mennyibe kerül a toner vagy a tintapatron a nyomtatóba.