olajfesték

Érvek az olajfesték alkalmazása mellett

A kifejezetten időtálló alkotások megteremtéséhez minden helyzetben tökéletes alapanyagokra van szükség. Ezeknek a hiányában ugyanis nem tudunk kiváló minőséget teremteni. Ha a festészet kerül szóba, akkor nem meglepő módon az olajfesték a favorit. Ez a prémiumkategóriás termékcsalád nagyon sokat fejlődött a XVI. szád óta, amikor legelőször kezdtek el vele dolgozni, főként a Velencében élő művészek.

Az olajfesték egyszerűen briliáns megoldásnak számított, hiszen az ottani párás környezetben a hagyományos akvarellek elég gyorsan tönkrementek. Az olajos alapú összetevő ugyanakkor nem oldódik a vízben, így sokkal jobban bírja a mostoha körülményeket is. Az olajfesték összetételében lenolajt, parafint, gyantát és különféle porfestékeket, pigmenteket tartalmaz.

Ezeket mind összekeverve tubusba töltik. Természetesen többféle technika és ennek megfelelően minőség létezik. Kezdők és profik gyakran eltérő olajfestékeket alkalmaznak. Ha szeretnénk kicsit jobban belelátni a választékba, akkor megéri felkeresni a muveszellato.com oldalt. Itt aztán igényre szabottan lehet válogatni. A kínálat hihetetlenül sokoldalú és nemcsak az olajfesték kategóriában. Számos egyedi készítmény és használati eszköz vásárolható meg, kifejezetten jó áron.

L&B Extra-Fine és Ferrario Van Dyck olajfesték csak 2 a megannyi nagyon és kevésbé ismert márkanevek között. Ami a színskálát illeti, az teljesen le van fedve, valamint az árnyalatok egymással könnyedén keverhetőek, a kívánt eredmény elérése érdekében. Vessük bele magunkat az olajfestékek csodálatos világába és alkossunk velük bátran!