Esőkabát a szeszélyes időjárás ellen

Esőkabát
Esőkabát, a rossz időjárás ellen

A természet sokszor szeszélyes. Ezért érdemes, hogy minden kirándulásnál esőkabát is legyen a felszerelésben. A nehéz túráknál, főleg a hegyvidéken könnyedén eleredhet az eső. Ilyenkor érdemes nálunk legyen egy csereruha, hiszen vizes öltözetben könnyedén meg lehet fázni.

Az esőkabát általában könnyű szerkezetű és felvehető az öltözékre. A Geotrek oldalán is számos modell kapható. A Helly Hansen kabát női és férfi, valamint gyerekmodellekben vásárolható meg.

Több színben kapható a webáruházban. Most ezek a modellek 29990 Forint helyett, 24900 Forintért vásárolhatóak meg. A Legtöbb The North Face modell szintén 24900 áron van felrakva az oldalra. A Zajo modellek azonban valamivel drágábbak, ezek 30000 feletti áron kaphatóak.

Az esőkabát legtöbb esetben nemcsak a zivatarok ellen véd, hanem az erős széllökésektől is. Ez hasznos, hiszen a magaslati vidékeken nagyon jellemző a levegő mozgása. A szél nem barátja a túrázónak. Könnyedén kihűti a testet és az energiát arra kell fordítani, hogy magunkat melegen tartsuk.