vörösfenyő hajópadló

Évtizedeken át kitart a vörösfenyő hajópadló

A fa olyan természetes alapanyag, amit már sok évszázaddal ezelőtt is nagy örömmel használtak. Szinte biztos, hogy sohasem fog kimenni a divatból. A vörösfenyő hajópadló még inkább dekoratív és egyedi jellemvonásokkal bír, mint sok társa. Többféle árnyalatban elérhető, ezért még külön festeni sem szükséges a legtöbb esetben. Számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, aminek kihasználásával az otthon valóban egyedivé és kényelmessé varázsolható. A vörösfenyő hajópadló jól viseli az idők próbáját.

Ugyanakkor van néhány olyan hátránya, amivel megéri tisztában lenni. A faanyag kiválasztásakor figyelni kell a részletekre. Meleg hatására gyantát választhat ki, valamint repedések keletkezhetnek rajta. Ezeket elkerülendő, fontos szakemberre bízni a munkát a lefektetés során. A vörösfenyő hajópadló némi ápolással évtizedekig koptatható.

A lambéria újra reneszánszát éli

A falburkolatok tekintetében a lambéria az, ami ismét divatba kezd jönni. Természetesen van, ahol sohasem ment ki. Rendkívül előnyösek és stílusosak. Sokféle méretben, formában érhető el, ezért egyedi minták hozhatóak létre belőle. Már ránézésre is meleget áraszt magából.

A lambéria falak megóvásában szintén segít. A plusz burkolat nem sérül egyszerűen. Ha a fal mellett közvetlenül található ágy, asztal, bútor, akkor nem kell félni attól, hogy a vakolat megsérül. Tetszés szerint festhető, de időszakos jelleggel megéri figyelni az ápolására. Némelyik még a konyhában is helyet kaphat, de csak óvatosan a tűzterek közelében és a tisztítása ilyenkor kapjon kiemelt figyelmet!