Caparol

Favédő Caparol alapozó

A kültéri felújításoknál rendkívül nagy figyelmet kell szentelni a különféle kártevők elleni védelemnek is. Főleg a faanyagot kell megóvni, hiszen a rágcsálók és a bogarak nagyon könnyen belerágják magukat a puha szerkezetű lécekbe, gerendákba. Nagy szerencsénkre a Caparol egy sokoldalú alapozó, amely kül- és beltéren is egyaránt alkalmazható.

A farontó károkozóktól teljeskörű védelmet nyújt, így hosszabbítva meg az alapanyag élettartamát. A lazúrozás, pácolás és alapozás bármely fajtáját is válasszuk, a lényeg a megfelelő munkafolyamat. A fa előkészítése is időt igényel, hiszen a göcsörtöket és a különböző egyenletlenségeket el kell távolítani.

Továbbá fel kell csiszolni a felületet azért, hogy a Caparol vagy bármely más alapozó tapadni tudjon. Nem szabad elhanyagolnunk a lazúrozást, kiváltképpen ha kültérre szánjuk az adott lécet, deszkát, gerendát, mivel az időjárás viszontagságaival szemben is védelmet kell biztosítanunk. A Caparol vékony- és vastaglazúr egyaránt kiváló megoldás, ha értéket szeretnénk teremteni az otthonunkban.