flamingó virág

Flamingó virág árnyékos, meleg helyekre

Amikor kiválasztjuk, hogy milyen növények kerüljenek az udvarunkra vagy a lakásunkba, fontos szem előtt tartani a környezet adottságait. Ha szinte soha nincs árnyék az udvaron, akkor hiába szeretnénk olyan virágokat ültetni, amelyek nem bírják a tűző napsugarakat. Például a flamingó virág sem jó választás a nappaliba, ha nem tudunk az erős napfénytől védett helyet biztosítani a számára.

Ez a dísznövény melegben mutatja meg az igazi szépségét. Hogy sokáig megőrizze a szépségét, nem szabad 15 C fok alá essen a hőmérséklet a helyiségben, ahol elhelyezésre kerül, de árnyékban szeret lenni. Továbbá, kellő párára is szüksége van ahhoz, hogy megfelelően fejlődjön és már-már mesébe illő virágokat hozzon.

A flamingó virág ezen igényét levélpermetezéssel lehet kielégíteni, amihez eső- vagy forralt és lehűtött vizet érdemes használni. Tehát látható, hogy a flamingó virág nem akárhol érzi jól magát, de ha sikerül biztosítani a kellő körülményeket, akkor mindennap csodás látvány tárulhat elénk, amikor az ablakpárkányra, virágállványra pillantunk.