A fűtési rendszer tisztítása profi géppel

Fűtési rendszer tisztítása

Biztosan Önnek is nagyon fontos, hogy a téli hónapokban az otthona mindennap meleget biztosítson. A fűtési rendszer tisztítása ebben komoly szerepet játszik, hiszen ez a jelentéktelennek tűnő beavatkozás nagymértékben befolyásolja a fűtés mértékét az ingatlanban. Magyarországon a leginkább elterjedt módszer a fűtésre az, amikor a megfelelő berendezéssel meleg víz kerül előállításra, amit egy csőrendszeren keresztül a hőleadó felületbe juttat. Ez lehet radiátor, padlófűtés vagy falfűtés rendszer egyaránt.

Ezekben megtörténik a hő átadása, majd a helyiség felfűtése. Mivel a fűtési rendszerekben a megfelelő áramlás jelenti az egyik legfontosabb tényezőt, érthető, hogy mennyire fontos ennek a biztosítása. Ha a csövekben lerakódott kosz és szennyeződés nem kerül eltávolításra, akkor az áramlás egyre gyengébb lesz. Ön pedig azt észleli majd, hogy a fűtés nem megfelelő a lakásban. A fűtési rendszer tisztítása pontosan ezért ilyen fontos, hiszen ezen művelettel kitakaríthatóak a csövek és ismét biztosítható a jó áramlás.

A fűtési rendszer tisztítása tehát a csővezeték, radiátorok vagy padlófűtés átmosása, vagy a kazán hőcserélő savazása. Nemcsak a régi, hanem az újabb fűtési rendszereknél is szükség lehet erre a beavatkozásra időszakonként. A speciális gép, magas nyomással keringetik a vizet a rendszerben. A kompresszor segítségével levegőt juttat a mosóvízbe, aminek következtében a csőben lerakódott szennyeződéseket eltávolítják, impulzusos áramlással.

A beavatkozás eredményét látni is lehet, hiszen a készülék az áramlási sebességet is méri. Az új rendszerek esetében pedig, különféle maradványok rakódhatnak le a csövekben, vagy a gyártás során bennmaradt olaj és szer is gondot okozhat a későbbiekben. Annak érdekében, hogy hosszútávon megfelelő hőmérséklet uralkodjon az otthonában, fontos odafigyelni ezekre a szempontokra és olykor elvégezni egy ilyen beavatkozást a szakértők által. A fűtési rendszer tisztítása mind a régi, mind az új rendszerek esetében ajánlott, az oldalra kattintva pedig szakértővel is beszélhet erről.