Gipszkarton csempézése minőségi anyagokkal

Gipszkarton csempézése
Gipszkarton csempézése

A lakások jelentős részében, a konyha és a fürdőszoba csempézve van, mivel ezt a felületet könnyebb tisztítani, mint a festett falat, valamint az sem árt, ha a pára lecsapódik rajta.

Sokszor nem tégla- vagy betonfelület, hanem gipszkarton csempézése szükséges, ami kicsivel eltér a megszokott műveletektől. A gipszkarton csempézése esetén figyelni kell arra, hogy a felület sokkal puhább, kisebb súlyt bír el és sérülékenyebb.

Éppen ezért nem ajánlott nagyobb és nehezebb csempéket felhelyezni rá. A csemperagasztó is más lehet, fontos tehát, hogy vásárlás előtt elolvassuk a termékek leírását. Amennyiben nem tudjuk, hogy mire van szükségünk vagy a terméket nem ismerjük, akkor mindenképpen kérjük ki az üzletben dolgozók véleményét!

Legegyszerűbb, ha mindent a szakemberre bízunk, aki a csempézést intézi. A gipszkarton csempézése mellett, arra is oda kell figyelni, hogy az adott falra ne helyezzünk semmilyen nehéz tárgyat, polcokat vagy tükröt. A gipszkarton lehet nem bírja el ezeket, így könnyedén leeshetnek.