ácskalapács

Gyakran hasznos eszköz az ácskalapács

Az egyik leggyakrabban használt és könnyedén alakítható építőanyag a fa. Régebben, de azért még most is sokszor előfordul, hogy a különböző elemek összefogatása szegek alkalmazásával történik. A fő használati eszköz, aminek a felhasználásával a lényegi munkavégzés megtörténik az ácskalapács. Ezzel valósul meg ugyanis a fém összekötő elemek bejuttatása a faanyagokba.

Egy nagyon régóta alkalmazott használati eszközről van szó, ami az évtizedek vonatokozásában azért sokat finomodott és fejlődött. Az ácskalapács formájában csak keveset változott, de kapott kikészítésképpen olyan jellemzőket, amelyek könnyebbé teszik az alkalmazását. Ilyen többek között a mágneses elülső rész, ami lehetővé teszi a szegek megtartást az első beütés elvégzéséig.

A felesleges rezgések elnyelésében az egyedi ergonómiával rendelkező fogantyú nyújt segítséget. A felső villás rész pedig lehetőséget teremt a szegek eltávolítására. Az ácskalapács tehát egy igen sokoldalú szerszámmá vált, ami elengedhetetlen a szakma képviselőinek. Tegyünk tehát róla, hogy mindig kéznél legyen!