A gyermek kerékpár méretek nagy jelentősége

Futóbicikli pedállal

„Olyan ez, mint a biciklizés” – mondogatjuk rendszerint, amikor a soha el nem felejthető dolgok kerülnek szóba. És valóban, a bicajozás amolyan ösztönszerű cselekvésnek számít, hiszen már egészen apró gyerekkortól kezdve képesek vagyunk megtanulni azt. Többek közt ezért is rendkívül fontos, hogy vásárlás esetén tisztában legyünk a gyermek kerékpár méretek sajátosságaival, hiszen ez nagyban befolyásolhatja az önfeledt biciklizés élményét.

Nem mindegy ugyanis, hogy a gyerek a testmagasságához képest mekkora kerékpárt használ, ahogyan az sem, hogy a nem megfelelő méretű bringa hogyan gátolhatja esetleg a testalkat megfelelő kifejlődését. Éppen ezért is a gyermek kerékpár méretek általában nem a kor, hanem a belső lábhossz mérete szerint vannak meghatározva, hiszen azonos életkorú lurkóknál könnyen beszélhetünk más-más testi adottságokról. Ha Ön is szeretne hitelesen tájékozódni a gyermek kerékpár méretek pontos adataival kapcsolatban, akkor mindenekelőtt az Agárdi Kerékpár szaküzlet weboldalát ajánljuk a figyelmébe, ahol részletesen olvashat ezekről a fontos tudnivalókról.

De természetesen, ezen a weboldalon akár meg is rendelheti a gyereknek szánt bringát, illetve további kiegészítőket, és akár felnőtt kerékpárokat is vásárolhat itt. Ráadásul az Agárdi Kerékpár termékkínálatában a kifejezetten kicsiknek tervezett futóbicikli pedállal ellátott verziója is elérhető, így akár a család legapróbb tagjainak is beszerezhetünk egy-egy sajátos kétkerekűt. Persze, ez esetben felmerülhet a kérdés, hogy hány éves kortól ajánlott megvásárolni egy ilyen futóbiciklit?

A válasz bonyolult, hiszen ahány kerékpármárka, annyiféle méret és kialakítás létezik, tény azonban, hogy például az Yvelo junior futóbicikli pedállal felszerelt típusa már másfél éves kortól is használható. Ennél a bringánál például csak 10 colos a kerék mérete, illetve maga a váz is az apróbb gyerkőcök átlagmagasságához van tervezve, így ez a futóbicikli pedállal kiegészített változata garantáltan nem fog negatívan hatni a gyerek testi fejlődésére sem.