Honeywell keverőszelep

Hasznos eszköz a Honeywell keverőszelep

A kellő mértékű és jó minőségű vízellátás, meg az ideális hőmérséklet olyan alapvető elvárások, amelyekkel számolni lehet a mindennapokban. A Honeywell keverőszelep mindezen feltételeket egyszerre tudja biztosítani a megfelelő arányban. A célja ezeknek a szerkezeteknek, hogy a beépített termosztát segítségével éppen olyan hőmérsékletű vizet állítsanak elő, amilyenre igény van.

A várakozásokkal ellentétben, erre nemcsak a fürdés során lehet szükség, hanem a fűtés alkalmával is. A Honeywell keverőszelep ugyanis elejét veszi a forrázásból eredő problémáknak. Alapvetően azt hihetnénk, hogy a fűtés tekintetében minél melegebb a víz, annál jobb, de valójában nem pont így működik a rendszer.

A padlófűtésnél például maximálisan 50-60 fokig mehet fel a hőmérő higanyszála. Ezen túl már szerkezeti sérülések alakulhatnak ki, amiket jobb elkerülni. A Honeywell keverőszelep szolár rendszerekben is kiváló munkát végez. Ha napkollektorral van összekötve a hálózat, akkor annak a működtetésére is ideális.