almérő rendelet

Hasznunkra fordítható az almérő rendelet

A mindennapi életünk szerves részét képezi, hogy különféle energiahordozókat használunk fel az igényeink kielégítésére. Az egyszerű háztartások esetében ez aligha jelent kiugró értéket, ellenben a nagyüzemben működő gyárak óriási fogyasztóként nyilvánulnak meg. Legyen szó elektromos áramról, gázról, egyéb hőenergiáról vagy vízhasználatról, a 1/2020. (I. 16.) MEKH rendelet az almérési rendszerek igénybevételének előírásával segíthet tisztába kerülni a valós adatokkal. A folyamatot valahogy úgy értelmezhetjük, hogy van egy betáplálási oldal, majd pedig a végeredmény.

Példaképpen képzeljük el, hogy adott mennyiségű energia áramlik be egy területre, ahonnan aztán valamilyen termék fog távozni produktumként, aminek megteremtésében az áram és sokféle nyersanyag vesz részt. Nem mindegy ugyanakkor, hogy pontosan mennyi elektromosság kerül elhasználásra az adott folyamtok elvégzésére. A takarékossággal ugyanis elérhetjük, hogy mérsékeljük a pazarlást és költséghatékonyan dolgozunk, ami hosszútávon növelni fogja a bevételt.

Ez tehát az apropója annak, hogy az almérő rendelet hatálya alól kieső cégek zöme is elvégzi a belső monitoringot. Az okosan elhelyezett műszerek azonnal kimutatják, ha valami nem úgy működik, ahogy alapból kellene. Kiderül, hogy adott időintervallumra vonatkozóan bizonyos eszközök, gyártósorok pontosan mennyi energiát emésztenek fel. Az adatok birtokában rögtön lehet cselekedni. Néha egy karbantartás, máskor csere vagy teljes technológiaváltás segít a hatékonyság fokozásában.

Minél eredményesebb egy rendszer, annál jobban vehetjük fel a versenyt a konkurenciával szemben, hiszen ezen a szintéren óriási harc zajlik, hiszen minden magánvállalkozásnak a léte attól függ, mennyire tud produktív lenni a jelenlegi gazdasági helyzetben, ami bizonyos esetekben igen kaotikus és a váratlan események könnyedén felboríthatják a számításokat. Érdemes tehát felmérni előre a rendelkezésünkre álló lehetőségeinket és kiaknázni az azokban lévő potenciált. A getenergy.hu legyen az első hely, ahová ellátogatunk ennek érdekében!