Határt jelölő kerítés

Kerítés
Kerítés

Az ember gyakran nagyon igyekszik, hogy teljesen kizárja otthonából és még az udvarról is a nagyvilág minden zajos forgatagát. Ez azonban nem olyan egyszerű feladat, ahogyan azt elsőre gondolnánk. Az utcafrontra általában egy nagy és tömör kerítés van telepítve, hogy még a pillantásokat se engedje be. A hátsó és oldalsó részek azonban teljesen mások lehetnek.

Itt már lehetőség adódik a nyitottabb rendszerek telepítésre, hiszen nem jár annyi ember, esetleg csak a szomszéd, akivel meg jobb esetben amúgy is baráti viszonyban vagyunk. A kerítés ezen esetekben csakis egy bizonyos telek határként jelenik meg, de ha úgy akarjuk, akkor teljesen átjárható lehet. A régi időkben és a kisebb településeken, még ma is teljesen egybenyúlnak a kertek, mindenféle kerítés jelenléte nélkül.

Ez általában a gépesített földmunkák egyszerűbb elvégzése miatt történik. Ugyanis, ha el van helyezve egy kerítés, akkor annak legalább 1 méteres közelségében nem lehet egyszerűen felszántani és plusz munkát igényel. Így aztán elég egy karó, ami jelzi, hogy merre fekszik a határ.