használt monitor

Honnan vásároljunk használt monitort?

A monitorok éveken keresztül tökéletesen használhatóak. Csak a finom grafikai munkák esetében és a játékoknál számottevő, hogy milyen képfrissítési rátával és felbontással, illetve képaránnyal rendelkeznek.

Egy használt monitor általában alapból Full HD felbontással rendelkezik, ami bőven elég a legtöbb átlagfelhasználónak. Ez már kristálytiszta képet képes megjeleníteni. Hogyha a színhűségével sincs semmi probléma, akkor megéri befektetni egy használt monitorba.

A problémák akkor kezdődnek, hogyha pixelhibás a használt monitor. Ezen nem lehet semmilyen eszközzel sem segíteni. Egyszerűen nem szabad megvenni az ilyen termékeket, illetve minden esetben érdemes letesztelni vásárlás előtt. Kimondottan jó vételnek számítanak azok a használat monitorok, amelyeken többféle be- és kimenet található.

Plusz pontot jelent, hogyha dönthetőek, falra szerelhetőek, esetleg hangszórókkal is el vannak látva. Minél szélesebb, annál jobb, amennyiben játékra szeretnénk használni elsősorban, de a filmek is jobban mutatnak egy ilyen megjelenítőn.