Indítsd kék pezsgővel a napot!

Kék pezsgő

Minden embernek más az ízlése, hiszen előfordul, hogy míg valaki odavan egy italért, másvalaki egyáltalán nem kedveli azt. Azonban a francia uralkodók körében, a szénsavas borok nagy népszerűségnek örvendtek. Nyilván, hogy nem a Magyarországon gyártott kék pezsgő szerepelt az étlapjukon, hanem a franciaországi Champagne vidékéről származó világhírű buborékos bor.

Például a Marie Antoinette XVI. Lajos király felesége bevezette a kor etikettjébe, hogy minden reggel egy pohár pezsgő elfogyasztása elfogadott legyen. Ezt a szokást követte Marilyn Monroe is. Kicsivel később Napóleon is rajongott ezért a nemes italért, méghozzá olyannyira, hogy el sem indult háborúba anélkül, hogy előtte a pezsgőkészleteit fel nem töltötte volna.

Tehát, ha az akkori kor szigorúbb etikettje is megengedte, hogy a reggelt egy pohár buborékos itallal kezdje az ember a napot, akkor mi az akadálya, hogy a 21. században egy pohár kék pezsgő robbantsa be a napot?! A gyógyhatása mellett, nyilván felpezsdíti, felüdíti az embert, azonban a mértékre vigyázni kell!