Infrapanel – amire érdemes költeni

Infrapanel
Infrapanel

Egy lakás berendezése mindig sok fejtőrést okozhat, főleg ha nagyobból költözünk kisebbe vagy olyan szobák vannak, amelyek nem túl tágasak, mint az előző otthonunkban. Ilyenkor minden kis zugot igyekszünk okosan kihasználni, hogy minél több helyet nyerjünk.

Ma már a fűtőberendezéssel is nagyon sok teret nyerhetünk. Az infrapanel olyan szerkezet, amit a fal felületére, de még a mennyezetre is felszerelhetünk, így nem vonja el egyéb kelléktől a felületet. Egy csempekályha ugyan szép, de sajnos eléggé termetes.

A központi fűtés elfér az ablakpárkány alatt is, de gyakran a hozzájáró csövek miatt nem lehet a falhoz eléggé közel nyomni a bútorokat. Az infrapanel beszerelésével ilyen gondjaink nem adódnak, mivel ez csupán egy vékony kerámialemezből áll és ugyanúgy vékony kerettel rögzíteni is lehet.

Ezek alapján nyugodtan elmondhatjuk, hogy az infrapanel nemcsak energiatakarékos, hanem helytakarékos is egyszerre. Ne halogassuk a beszerzését, hiszen erre a modern fűtési megoldásra nagyon sok szempontból megéri költeni.