jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó

Jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó – számoljunk le a tévhitekkel

Szerencsére, már Magyarországon is egyre több modern elektromos gépjármű közlekedik az utakon. A kérdés már csak az, jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó létezik egyáltalán? A tapasztalat azt mutatja, a témát rengeteg tévhit övezi. Vidéken, különösen a kisebb településeken többször találkozhatunk az idősebb generáció képviselőivel a közutakon, akik az elektromos robogójukat vezetik és az sem példa nélküli eset, hogy jogosítvány nélkül teszik mindezt.

A rendőrség egyelőre szemet huny a szóban forgó esetek fölött, viszont a KRESZ világosan kimondja, hogy az a jármű, ami önállóan képes elindulni gázkar segítségével, nem vezethető az említett dokumentum hiányában.

Jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó tehát, mint olyan, nem létezik. Azok a kereskedők, akik így hirdetik meg az eladni kívánt gépjárművet, akarva vagy akaratlanul, de félrevezetik a potenciális vásárlókat. Ha minden tekintetben megbízható forrásból szeretnénk vásárolni, keressük bizalommal az ElektroBiker profi csapatát!