karácsonyi kalendárium

Karácsonyi kalendárium egyszerűen, otthon elkészítve

Közelednek az ünnepek, így lehet, hogy szórakoztató és új családi hagyományokat szeretne létrehozni. Mit szólna egy adventi naptárhoz? Ne aggódjon, a karácsonyi kalendárium miatt nem kell sok pénzt költenie! Alapvetően a karácsonyi kalendárium visszaszámolja a napokat az ünnepig. Ezáltal minden nap valami különleges dolgot tárhat fel – például egy édességet vagy kisebb ékszert.

Ez lehet akár egy vicces illusztráció is. Ezen kívül, a karácsonyi kalendárium készítés lehet olyan tevékenység is, amit a család közösen végez, például karácsonyfa vagy házat formáló alakzat, de a hagyományos naptár stílus is sokak kedvence. Böngésszen a már meglévő kellékei között, hogy ne költsön több pénzt a létrehozására!

A kanapé az egyik legnagyobb bútordarab minden nappaliban, ezért ez az első dolog, amit el kell helyezni. Olykor teljesen nyilvánvalónak tűnik, hogy hová kell kerüljön a kanapé, máskor ez nem olyan egyszerű. Általános szabály, hogy a kanapénak a nappali design fókuszpontja felé kell néznie. Mit teszünk olyankor, ha nincs fókuszpont? Bármikor, amikor bútorokat rendez, gondoljon az egyensúlyra!

Ha túl sok vizuálisan nagy dolog van a szoba egyik oldalán, az egész tér kiegyensúlyozatlannak tűnik a nappali design szempontjából. Mivel az ülőgarnitúrák általában nagyobb méretűek, meglehetősen kevés vizuális helyet foglalnak el és a helyiség kiegyensúlyozásához ugyanolyan tárgy passzol hozzájuk. Ez az oka annak, hogy gyakran látni két széket közvetlenül a kanapéval szemben ha a nappali designra kerül a sor.