szintező ék

Kimondottan egyszerű a járólap szintező ék használata

A professzionális burkolásban a járólap szintező ék használata sokkal többet jelent, mint azt bárki elsőre gondolná. A lakás felújítása egy olyan feladat, ami gyakran kimondottan ránk, a tulajdonosokra vár. Sajnos megesik, hogy a szakemberek az állandó leterheltség miatt, egyszerűen nem érnek rá időben, így ilyenkor el kell döntenünk, hogy kivárjuk a hosszú időt, amíg megérkezik a mesterember, vagy a saját kezünkbe vesszük a dolgokat. Miként lehet elérni, hogy kezdőként is profi munkát végezzünk a csempézésben? A TLS szintező ék alkalmazásával a jó eredmény garantált. De pontosan mikor és miként érdemes ezt használni? Járjunk ennek utána kicsit részletesebben!

Miért fontos a járólap szintező ék használata?

A kifejezetten nagy és vékony burkolólapokkal való munkavégzés több szempontból okozhat problémát, főleg egy nem gyakorlott kivitelezőnek. Az elemek a nagy súly miatt hajlamosak könnyebben belesüllyedni a leterített ragasztóba. Erre a folyamatra nagyban rásegítenek a munkálatok során keletkező esetleges rezgések.

A másik pedig, ami még elő szokott fordulni az a ragasztó száradása során létrejövő anyagmozgás. A nem jól előkészített betonfelület hirtelen is kiszívhatja a ragasztóból a nedvességet, ami jelentős elmozdulásokat eredményez. A szintező ék egyszerűen hidalja át az ilyen jellegű problémákat.

A használata során, a burkolólapok egyenletesen fognak idomulni egymáshoz, valamint a száradás során sem kell tartani az esetleges későbbi elmozdulásoktól. A járólap szintező ék használata minden tekintetben hasznos. Az utóbbi években, a kezdő barkácsolók mellett, a profi szakemberek is nagy örömmel vetették be és a népszerűsége csak tovább nő a burkolók körében.

Így történhet pontosan a járólap szintező ék használata

Most már, hogy tudjuk mennyire fontos és hatásos a járólap szintező ék használata, nézzük meg, miként történik annak bevetése! Az ék önmagában csak a rendszer egyik eleme. Tartozik hozzá még egy talp elem is.

Ez az, ami direktben bekerül a csempék alá. Ennek a felső része, ami egy fül, kiemelkedik és ide kerül beillesztésre maga az ék. Ennek a beszorítását a gyakorlottabbak már kézzel végzik, de rendelkezésre áll egy speciális fogó, ami kimondottan erre a célra szolgál. A járólap szintező ék használata után nincs más teendő, mint megvárni a száradási időt, majd másnap jöhet az eltávolítása.

A talpak alsó és fül része egy elvékonyított nyakkal csatlakozik egymáshoz. Ez egy kisebb ütés hatására könnyen eltörik és máris összegyűjthetőek az ékek az újabb használatra.

Akár több alkalommal is bevethető a csempe szintező ék

A szintező ék amennyire egyszerű, annyira hatékony, ezért nem érdemes kispórolni a burkolások alkalmával. A prémium műanyagokból készült termékek több, akár 25 alkalommal is felhasználhatóak. Ennél fogva, érdemes mindig előre kiszámítani, hogy mekkora az az anyagmennyiség, amire aktuálisan szükség lehet.

A csempe szintező megrendelését követően csak a talpakat kell folyamatosan pótolni. Költségeit tekintve, piacvezető ár-érték aránnyal lehet számolni a szintező ék esetében. A TLS-PRO nagy ékes lapszintező rendszer ezen elemei esetében 100 darabbal lehet számolni csomagonként.

Mire figyeljünk a kisméretű járólap szintező ék használata során?

A TLS-PRO mellett, a piacon gyakran keresett a TLS-BASIC kis csempe szintező rendszer is. Ez funkciójában ugyanaz, mint a nagyobb társa, de az elnevezése nem véletlen. A talp és az ék is kisebb, ezért a kétféle terméktípus egymással semmilyen esetben sem cserélhetőfel. A kis járólap szintező ék használatakor tehát mindig figyeljünk oda, hogy a talpak pótlásánál biztosan a megfelelő méretet válasszuk!

A csökkentett mérettartomány révén, a TLS-BASIC csempe szintező rendszer leginkább a közepes méretű csempékhez javasolt. Padló és fal burkolásánál ugyanúgy sikerrel bevethető.

Ha valóban gyorsan és eredményesen akarunk burkolni, akár kezdőként is, akkor a 2 típus közül valamelyik járólap szintező ék használata mindenképpen kerüljön előtérbe! A végeredményt illetően pedig biztosan nem fogunk csalódni. Irány tehát aburkolatszintezo.hu weboldal és rendeljünk igény szerint a csempe szintező kínálatból!