vermut

Kinek ajánlott a vermut?

Mit tehet valaki, ha nem igazán bírja az alkoholt vagy nem szeretne magas alkoholtartalmú italt fogyasztani? Nekik remek választás lehet a vermut. Ennek az italnak egyáltalán nem a magas alkoholtartalma.

De nem ez a legfőbb vonzereje, hanem az egyedi és különleges ízvilága. Az alapanyaga minden esetben a fehérbor, amit különböző fűszerekkel vagy gyógynövényekkel ízesítenek. Ilyen például a fahéj, a koriander, a bodzavirág, a kálmosgyökér, az örménygyökér, a fehérürüm és a bárányüröm.

De nem ritka, hogy kakaóval, karamellel vagy különböző virágokkal ízesítik. Persze különböző kombinációk is elérhetőek, például a méz és narancs duó. Vermut, az édesebb változat mellett, kapható szárazabb, fanyarabb kivitelben is.

Ezt citrusfélékkel ízesítik. Alkalmas koktélok készítésére, de önálló italként is fogyaszthatjuk. 3 csoportba sorolható. Extra dry, bianco vagy white, és sweet vagy red. Az édes és száraz vermut magában ajánlott vagy koktélba keverve. A száraz fehér fajta minden esetben a koktélok alapanyaga.