kolbász

Kolbász, mint a régi időkben

Mi, magyarok igazán büszkék lehetünk a konyhánkra, a tradicionális, fenomenálisan ízletes finomságainkra, amelyeknek már régen messze földön híre ment. Egyik különlegesség a kolbász, amiből nagyon sokféle létezik. Annyira finom például a füstölt változat, hogy még azok sem tudnak ellenállni neki, akik éppen fogyókúráznak vagy mindig figyelnek az elfogyasztott ételek kalóriatartalmára. Elmondhatjuk, hogy amikor kolbász kerül az asztalra, az egészségtudatos táplálkozás egy étkezés erejéig el van felejtve.

Persze frissen sütve is nagyon ínycsiklandó, gondoljunk csak gyermekkorunk disznótoros vacsoráira, aminek csúcspontja a többi finomság elfogyasztása után a kolbász volt! A nagymama által készített házi savanyú uborkával és/vagy savanyú káposztával egyszerűen ellenállhatatlan volt. Aztán másnap, amikor a nagyapa a disznósajttal együtt felfüstölte ezt a különlegességet, bekerült a szellős kamrába száradni.

Ha eljött a vakáció és mi meglátogattuk szeretett nagyszüleinket, mindig előkerült egy szál füstölt kolbász a konyha kincsestárából, a kamrából és olyan lakomát csaptunk, hogy a királyok is megirigyelhették volna. Sajnos, azok az idők tovaszálltak és az ilyen csemegét boltból, piacról szükséges beszereznünk. A hagyományos erdélyi, csabai, debreceni, gyulai füstölt kolbász biztosan nem okoz csalódást senkinek. Nem is muszáj üzletbe vagy piacra mennünk a beszerzés érdekében, hiszen a kolbaszaruhaz.hu weboldalról néhány kattintással megrendelhetjük a kiszemelt fajtát.

Már a kiválasztás is kellemesen zajlik, hiszen otthon, a számítógép előtt ülve tesszük, nincs tömeg, tolongás. Vékonyabb, vastagabb, hagyományos ízesítésű, csípős kolbász egyaránt vásárolható innen. Ízlés dolga, hogy ki melyiket választja, egy dolog azonban bizonyos, az ínyencség csodálatos íze elvarázsol, gyakran nosztalgikus érzést vált ki belőlünk, a régi, nagyszülőknél töltött boldog időkre emlékeztet. Ezért tekintse meg a gazdag termékpalettát és válassza ki azt a kolbászt, amelyeket a legszívesebben megkóstolna és rendeljen!