Könnyen kivitelezhető lehet a Joomla webshop készítés

Joomla webáruház készítés
Joomla webáruház készítés

A webáruházak kivitelezése komoly programozói feladatnak minősülnek, ami sokszor egy tapasztalt szakértőnek is gondot okozhat. Természetesen akkor könnyű Joomla webáruház készítés, ha a programozó a jó szoftver mellett dönt. Az ilyen program kiválasztása sokszor nem egyszerű, ugyanis számtalan fajtát meg lehet találni a piacon.

Ám létezik három, amit bátran ajánlani lehet mindenkinek, kezdő vagy felsőfokú programozási tudástól függetlenül. Az egyik ilyen szoftver a Virtuemart, amiben csalódni nem lehet és amelyikre bármilyen megoldást tekintve támaszkodni lehet. Kétségtelen, hogy Magyarországon ez a típus minősül a leginkább elterjedtnek és ezt a fajtát választja a legtöbb programozó.

Egyik fő pozitívuma, hogy egy komplex, mindenre kiható magyar fordítás tartozik hozzá. Ezáltal olyanok is előszeretettel használhatják, akiknek gondjuk akadozik az angol nyelv. Ráadásul rengeteg olyan ingyenes kiegészítőt lehet találni hozzá, amivel érdemes megfontolni a Joomla webáruház készítés kivitelezését. Sokan egyből erre a szoftverre gondolnak, amikor a Joomla webshop készítés hasznos előnyeit kell felsorolni.

Ám sajnos ennek a programnak számtalan hátránya is van, amely kérdésessé teszi az elterjedtségét és közkedveltségét. Az egyik leginkább szembetűnő hátránynak az minősül, hogy a Vurtiemart fejlesztője a hibafrissítési és biztonsági üzeneteit olyan módon teszi közzé, hogy az hibákat, gondot okoz a webáruház makulátlan működését tekintve. Ez pedig semmiképp sem pozitív jelző olyan shopoknál, amelyek jelentős forgalommal bírnak.

Másik kimagasló hátrány, hogy a szoftver saját design sablont alkalmaz. Ezáltal gyakran megesik, hogy a Joomla webáruház készítés drágának bizonyul majd, a sok egyéni igényekhez alkalmazkodó egyéb segédprogramok miatt. Sajnos más hátránya is van még, ami semmiképp nem válik előnyére a Joomla webshop készítés során. Ilyen például, hogy a Google böngésző nem indexeli be a termékoldalakat, ami viszont nagyban rontja a keresőoptimalizálási lehetőségeket. Ez pedig egy óriási negatívumnak minősül.