tonic

Lehetnek mellékhatásai a tonic fogyasztásnak?

Az szeszesitalok káros hatásáról rengeteget lehet hallani és jó néhányan már meg is tapasztaltuk, hogy mire képes néhány üveg sör, pár felessel megbolondítva. Mégis számos ital tartalmaz olyan összetevőket, alapanyagokat, amelyek valamelyest a hasznunkra válhatnak. Persze attól senki sem lesz egészségesebb, ha literszámra vedeli a sört vagy a bort.

A tonic, amit gyakran keverve szoktak fogyasztani ginnel, nagymértékben kinint tartalmaz. Ennek köszönheti a kesernyés ízét. A kinin pedig görcsoldó hatásáról ismert. A tonic önmagában fogyasztva, jól lehűtve is kellemes felüdülést kínál.

Ha szeretnénk megbolondítani a dolgot, akkor elég 1-2 citromkarika, valamilyen jó gin és az arányok már csak rajtunk múlnak. Felmerülhet a kérdés, hogy milyen mellékhatásokkal jár a tonic rendszeres fogyasztása, hiszen a mai napig is szokták gyógymódként alkalmazni a maláriás betegeknél.

Mellékhatásokat csak akkor tapasztalhatnánk, hogyha legalább 20 l-t el tudnánk egyszerre fogyasztani a boltban kapható tonicokból. Erre szerencsére elég kevés az esély.