Wizzair kézipoggyász

Meddig ingyenes a Wizzair kézipoggyász?

A repülőtársaságok, különösen a mai időkben, amikor nem tudnak a régi rendszer szerint repülni és az árakat sem szeretnék látványosan emelni, más módon igyekeznek bevételhez jutni. Az egyik lehetőség a poggyász díjának rejtett emelése oly módon, hogy a Wizzair kézipoggyász ingyenes méretét változtatják.

Évek óta a megvásárolt jegy függvényében 1 vagy 2 táska vihető fel a fedélzetre. Ami teljesen ingyenes mindenkinek, az a 40x30x20 cm nagyságú.

A másik a megvásárolt jegy függvényében díjmentes. Aki elsőbbségi jegyet vesz, azoknak engedélyezett még 1 darab fedélzeti táska. A Wizzair kézipoggyász méretét a gyártók is figyelembe veszik és a megfelelő nagyságú táskát már íly módon reklámozzák, hogy a vásárlóknak ne kelljen erre külön gondot fordítaniuk.

A Wizzair kézipoggyász általában az utasok előtti ülés alá kerül, az elsőbbségi jeggyel rendelkezők pedig a felső tartóban helyezhetik el a valamivel nagyobb, 55x44x23 cm nagyságú csomagot. Emellett minden utasnak joga van bizonyos súlyú és nagyságú csomagot feladni, külön díjazás ellenében.