A megfelelő összetételű kutya eledel

Kutya eledel

Tudatos gondolkodású gazdiként fontos, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű összetétellel rendelkező ételt tegyen a kutyusa elé. Amennyiben a kutya eledel nem tartalmazza a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, akkor a kis kedvence lehangolttá válhat a mindennapok során, rosszabb esetben pedig meg is betegedhet.

Manapság igen széles kínálatból válogathat a finomabbnál-finomabb csemegék közül, de nem árt elolvasni a csomagoláson található információkat. A jól hangzó marketingszövegek és a meggyőző reklámok gyakran tévútra vezetik a vásárlókat. A kutya eledel kizárólag akkor felel meg az igényeknek, ha optimális arányban tartalmazza a fehérjét, a szénhidrátot és a zsírokat.

Vásárláskor természetesen a termékek ára sem elhanyagolható szempont, ugyanakkor azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a minőségi állateledel hosszú éveken át boldoggá és kiegyensúlyozottá teheti a kedvencét. Amennyiben szívén viseli a sorsát, akkor nagy ívben elkerüli a silány összetételű, kevés tápanyagot tartalmazó kutya eledeleket.