Megfelelő vízellátás a szivattyú alkalmazásával

Szivattyú

Lényegtelen, hogy a kerti locsolást szeretné megoldani, az öntözőrendszert akarja kiépíteni, a házi vízellátást óhajtja modernizálni. Mindezen műveletek elvégzéséhez szivattyú szükséges, ami további kiegészítőkkel rendelkezik. Az alapos vízrendszer kiépítéséhez kapható hidrofor tartály, nyomás-, áramlás- és úszókapcsoló, különböző vízszűrő berendezések és betétek.

Az első lépés mindenképp az legyen, hogy megállapítja a víznyerő hely tulajdonságait, vagyis ahonnan a vizet ki akarja szivattyúzni. Másodszor pedig határozza meg, hogy mekkora vízmennyiségre és nyomásra van szüksége! A szivattyúnak is számos fajtája létezik, mint az önfelszívó, csőbúvár, ásott kút, kerti szivattyú.

A leggyakoribb működési elve a centrifugálás. Ebben az esetben a motor forgó mozgást végez. Azonban a gazdaságos megoldás az örvényszivattyú módszer, ami leginkább az örvényre hasonlít. A motorra van szerelve a járókerék, ami a folyadékot mozgásba hozza. A szivattyút mindig óvatosan kezelje és próbálja kímélni! Határolja körbe, hogy az ne legyen kitéve az időjárás viszontagságainak, így megőrizheti a hosszú élettartamát!