Cognac

Mi a különbség a cognac és a konyak között?

A franciák kétségtelenül kitűnően értenek az italkülönlegességek megalkotásához. Francia-hon italmágusainak egyik nagy büszkesége a cognac, ami egyet jelent a poharunkba töltött varázslattal.

Az eredetileg Cognac községéből származó borpárlat ugyanis karakteres íz-élménnyel örvendezteti meg azokat a személyeket, akik nemcsak egyszerű fogyasztók, de méltó elismerésben részesítik az igazán markáns nedűket.

Manapság a köznyelv szinte már minden borpárlatot konyaknak nevez – ám fontos megemlíteni, hogy ez utóbbi és a cognac között hatalmas a különbség, amit igen komoly jogszabályok is megerősítenek. Az említett vidékről származó alkoholos ital pontos előállítása titok és mint olyan, változatlan eljárás szerint zajlik, közel 300 éve, ám ez a misztikus körülmény csak még inkább fokozza az áhítatot, amit a nedű fogyasztása közben joggal érzünk.

Ha valóban egyedi élménnyel szeretnénk megajándékozni magunkat, válogassunk kedvünkre a cognac különlegességek gazdag tárházából, a népszerű Diszkontital honlapjáról!