Mi számít garázdaságnak?

Garázdaság
Garázdaság

Valószínű, hogy a társadalom nagy része sokszor fogalomzavarban él, amikor a bűncselekményekről hall, hiszen sokan nem tudják, hogy jogilag olyan dolgok miatt is bajba kerülhetnek, amelyekről nem is gondolták, hogy valaki megbünteti őket értük.

A garázdaság olyan vétség, amelybe véletlenül is belekeveredhet az ember, ha egy utcai verekedés során csak ártatlanul bekerül a tömegbe, majd néhány perc múlva már a rendőrségen találja magát a letartóztatottak között.

Ilyenkor van aztán nagy szükség egy jó védőügyvédre, aki el tudja érni, hogy ne legyen ebből a félreértésből semmilyen komolyabb baj, és ne kelljen egy későbbi munkavállalás során magyarázkodnia, hogy valójában nem is vett részt semmi ilyen jellegű tevékenységben.

A garázdaság azt jelenti, hogy valaki egyedül vagy csoportosan olyat tesz, ami súlyosan megzavarja a köznyugalmat, félelmet vagy megbotránkozást vált ki az emberekből, ezért kell minden ilyen megnyilvánulást elkerülni, mert később is feljelenthetik érte, akkor is, ha aznap nem vonják még felelősségre.