magyar bor

Miért jó a magyar bor?

Ezt a remek italt az egész világon előszeretettel fogyasztják. A magyar bor minősége megkérdőjelezhetetlen, hiszen számos kitűnő szőlőtermő vidék van az országban. A nedű hazánk egyik nemzeti jelképe. Régebben az élvezeti értéke mellett, leginkább bélfertőtlenítő szerként fogyasztották. Úgy tartották, hogy megvédi az emésztőrendszert a különböző fertőzéses betegségekkel szemben.

Napjainkban inkább a kardiovaszkuláris betegségek elleni harcban kerül előtérbe. A férfikanál az ideális napi mennyiség 200-300 ml, a nőknél pedig 100-200 ml. A magyar bor vörös változatában rengeteg jótékony hatású vegyület található. Az antioxidáns tartalma különösen magas. Az ország egyik leghíresebb itala a Tokaji Aszú.

A savak, az alkoholtartalom és az édesség kiválóan harmonizálnak egymással, ami az ízben jól érezhető. Ezt a variációt desszertekhez és sültekhez gyakran fogyasztják. A magyar bor sikeressége a hazai szakemberek tudásában is rejlik. Szerencsére az éghajlati viszonyok ideálisak ahhoz, hogy a szőlő minden évben kellő időben megteremjen.