szintező ék

Miért olyan népszerű a szintező ék?

Annyi jót hallani a lapszintező rendszerek előnyéről, hogy nem csoda, ha mindenki kedved kap a hidegburkoláshoz. Ezekkel az eszközökkel valóban annyival egyszerűbb a munka? Mégis milyen lapszintezők közül lehet választani?

Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy ebből többféle is létezik, kezdve a kis szintező ék típusoktól a nagyokig, a csavaros változaton át, egészen a száras kivitelekig. Amennyiben nagyméretű lapokkal készülünk dolgozni, a szintező ék számít beváltnak.

A népszerűség oka, hogy többféle méretű szárral kapható, amelyek jól jönnek különböző lapvastagság esetén. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a rendszerek kombinálhatóak egymással, ami még hatékonyabb felhasználást tesz lehetővé.

Ez pedig azt eredményezi, hogy ezekből egyéni csomagokat lehet összeállítani, amelyek verhetetlen ár-érték aránnyal rendelkeznek. Minél nagyobb a burkolólap mérete, annál több darabra lesz szükség oldalanként. Az így kapott szám elsőre soknak tűnhet, viszont ezeket az anyag száradását követően újra fel lehet használni.