5W40 motorolaj

Mikor válasszunk 5W40 motorolajat?

Minden járműnek szüksége van az üzemanyag mellett jó minőségű kenőanyagra, ami a motor mozgó alkatrészeinek megóvásához, működéséhez nélkülözhetetlen. Ebben a kategóriában szerepel előkelő helyen a 5W40 motorolaj is. Ha nem használnánk semmilyen készítményt, a fém fémmel érintkezve súrlódik, kopik, a hatalmas erőkifejtés nyomán keletkezett hőtől besül az egész szerkezet.

Nem mindegy az sem, hogy milyen motorolajjal tesszük működőképessé a folyamatot. Weboldalunkon kiváló minőségű ELF 5W40 motorolaj kapható. Megoszlanak a vélemények arról, hogy a különböző számozással ellátott olajfajták közül melyik a jó, de erre nem lehet általánosságban tekinteni. A jármű használati körülményeihez kell igazodnunk, hacsak a gyártó ajánlásában nem szerepel konkrét ajánlás a viszkozitás tekintetében.

Az üzletünkben is forgalmazott 5W40 motorolaj kiválóan tömíti a réseket, megfelelő nagy terheléssel járó alkalmazásra, ezért gyakran használják erős, nagyteljesítményű sportautókhoz. Akkor is ezt válasszuk, ha gyakran használjuk az autót városi környezetben, forgalmi dugóban vagy szeretünk nagy sebességgel haladni és idősebb a jármű.