betoncserép

Milyen előnyei vannak a betoncserépnek?

Ha a házépítés folyamán eljut az ember a tetőfedésig, akkor a leggyakoribb kérdés, ami felmerül, hogy milyen cserépre essen a választás? Sokan gondolkoznak el a betoncserép megvételén, míg sokan hallani sem akarnak másról, csakis a kerámia modellről. Persze megannyi szempont alapján lehet dönteni.
Annak érdekében, hogy a legideálisabb megoldást találja meg az ember, érdemes mind a kettővel közelebbről megismerkedni. Habár mindkét típusú tetőcserép ugyanolyan jó, akadnak köztük különbségek. Miben is más a betoncserép és a kerámiacserép?

Alapvetően mindkét fajta cserép természetesnek mondható, már ami az előállításához szükséges anyagokat illeti. A kerámia nagy előnye, hogy az precízen és relatíve egyszerűen formázható, környezetbarát és a segítségével a ház, padlás jól tud „lélegezni”.
A betoncserép mellett szól, hogy az alacsony előállítási költségek miatt ez az olcsóbb megoldás. A matériájában színezett, tehát nem felületkezeléssel kapja a színét. Ezért, ha vágni kell a cserepet, árnyalatában eltérhet a vágott felület színe a cserép a külső színétől. A betoncserép egyik legjobb adottsága az, hogy miután megköt, az évek múlásával egyre csak szilárdabb és keményebb lesz.

Ide kattintva még több megtudható a cserepekről

Az alapanyag után érdemes kitérni mindkettő súlyára. Ide eljutva számos fontos információt kaphat az érdeklődő, vásárló: epitoanyag.hu. Sokan még mindig úgy gondolják, hogy a kerámiacserép sokkal könnyebb, mint a beton fajta. Az is tévhit, hogy a beton ellenállóbb az időjárás viszontagságaival szemben.
Érdemes kitérni arra is, hogy igazából a súlyt illetően nagy eltérések nincsenek a kettő között, hiszen gyártanak direkt könnyű betoncserepeket, és vannak nehezebb kerámiacserép típusok is. Ha tehát a kivitelező azt mondja, hogy könnyű cserepet éri meg beszerezni, akkor nyugodtan vehet a vevő betont is. A környezeti savakkal szemben mind a kettő ellenálló és tartós. Ide kattintva még több infó megtudható a termékekről: epitoanyag.hu. Ide sokan ellátoigatnak.