Milyen a tökéletes sícipő?

Figyelni kell a kiválasztásánál

Sajnos sok sízőre jellemző, hogy nem fordít elegendő figyelmet a szükséges felszerelés minőségére. Ez nagy hiba, ugyanis nemcsak magának a síelésnek az élményén ronthat így, hanem meg is sérülhet. A sícipő kiválasztása az egyik legfontosabb feladat, amit nem szabad elhanyagolni.

Jó pár szempontra oda kell figyelni annak érdekében, hogy a kiválasztott cipő minden szempontból megfelelő legyen. Először is sokat számít, hogy milyen a lábnak a szerkezete, formája, hiszen nem mindegyik egyforma. Olyan sícipőt érdemes választani, amelyik tökéletesen illik a lábra. Persze vannak, akiknek olyan a lábformájuk, hogy nem találnak teljesen passzoló modellt. Számukra jó hír, hogy a Viktória síboltban nemcsak segítenek kiválasztani a tökéletest, hanem szükség esetén alakítanak rajta, hogy teljes mértékben idomuljon a lábhoz.

Ráadásul a náluk vásárolt modellek esetében mindez ingyenes. Számításba kell venni a restsúlyt is, illetve azt, hogy milyen terepen lesz használva. Aki ezekre odafigyel a sícipő választásnál, biztosan remek döntést fog hozni.