Minden, amit az eau de toilette-ről tudni érdemes

Eau de toilette

Manapság sokan használnak különféle illatszereket, de pontosan nem tudják, hogy a szóban forgó termék milyen kategóriába is tartozik. Mert ugye nem mindegy, hogy egy nyakára, csuklójára eau de toilette, eau de parfum, eau de cologne vagy éppen igazi parfüm kerül.

Természetesen ezek közül az utóbbi rendelkezik a legmagasabb illóolaj koncentrációval, amelynek aránya elérheti a 30%-ot is. Ennek egyik legfőbb pozitívuma, hogy nagyon kevés mennyiséget is elég a bőrfelületre juttatni, és akár 6 órán át is érezhető a hatás. A felhasználók is megerősíthetik, hogy ez a legerősebb, de egyben a legdrágább illatszer is a piacon. Emellett roppant felkapott még az eau de toilette, amelyik maximum 8%-os arányban tartalmaz illatanyagot.

Ez főleg mindennapos használatra, illetve nyárra ideális, hiszen tartóssága két és négy óra közötti. Ott van még az eau de parfum, amelyik nagyjából 12%-os illatanyag tartalommal rendelkezik. Ez jó választás estére, különleges alkalmakra, hiszen 5 órán át is kitarthat. Mivel egyre közelebb van a nyár, sokan döntenek az eau de toilette mellett.