Minecraft – szuper játék kreatív embereknek

Minecraft – szuper játék

Mindenki szereti, ha néha kicsit kiléphet a szürke hétköznapokból és kiélheti saját kreativitását. Ezért is olyan népszerűek azok a számítógépes játékok, ahol egy virtuális térben barangolva, lehetőség adatik a teljes körű kibontakozásra. Persze az is előnynek számít egy ilyen típusú játék esetében, ha a letöltés számítógépre, mobilra és táblagépre gyorsan és könnyedén megvalósítható, így rövid időn belül lehet eljutni a közkedvelt fiktív világba. Szerencsére ilyen játékokból kicsit sincs hiány a 21. században. Jó példa erre a Minecraft nevű fantasztikus, nyitott világú játék, ahol bárki szabadon létezhet és építkezhet egy végeérhetetlen, illetve egyedi tervezésű virtuális térben.

Ezen játéknál ugyanakkor a letöltés számítógépre, mobilra, illetve bármilyen más korszerű készülékre igazán könnyű feladatnak számít, sőt, maga az installálás is csupán pár percet vesz igénybe. A Minecraft persze nemcsak a hozzáférhetőség szempontjából számít tökéletes választásnak, hiszen rengeteg izgalmas lehetőséget és számtalan fantasztikus kalandot tartogat. Itt ugyanis, miután megtörténik a letöltés számítógépre, mobilra vagy éppen táblagépre, akkor egy igazán különleges világban találjuk magunkat. Amolyan LEGO szerű univerzum ez, ahol a pixeles kis figuránkkal blokkokból építhetünk kreatív tájakat, tereket és épületeket magunknak. Mindehhez pedig csak a saját fantáziánkat és egyedi ízlésvilágunkat kell használnunk. A Minecraft hatalmas világa végtelen, így ha már megvolt a letöltés számítógépre, mobilra, akkor garantáltan nem kell majd újratelepíteni a játékot, maximum csak frissíteni kell az újabb és újabb bővítményekkel, amelyek által még színesebb és izgalmasabb lesz majd a kialakított virtuális tér. Az egyik legjobb hely egyébként, ahol Ön is elérheti ezt a nem mindennapi játékot, az a kombo.hu portál, ahol néhány klikkelésből könnyedén elérhető a Minecraft Wondows-os, Android-os, illetve iPhone-os verziója is. Ráadásul a Kombo oldalán, mindamellett, hogy egyszerűen elérhető a letöltés számítógépre, mobilra és táblagépre, további hasznos infókat és tippeket is olvashatunk a játékkal kapcsolatban. Azonban, ha részleteiben szeretnénk megismerkedni a Minecraft működésével, akkor mindenképp javallott a hivatalos oldal felkeresése is, hiszen itt még több érdekességet tudhatunk meg erről a különleges világról. A hivatalos oldal ugyanakkor számos hasznos tippet is tartogat az olvasóknak, illetve a különböző bővítményeket is könnyedén elérhetjük itt. Ráadásul arra is lehetőség adódik, hogy kicsit részletesebben utánajárjunk a Minecraft játszáson túli, hasznos funkciójának. Fontos megjegyezni ugyanis, hogy ez a rendkívüli játék nem feltétlenül csak és kizárólag a szórakozásra, illetve a kikapcsolódásra alkalmas. A hivatalos oldal menüjében egyetlen kattintással elérhetjük az „educatoin” nevű fület, ahol részletesen tájékozódhatunk azzal kapcsolatban, hogy milyen szerepet tölthet be ez a virtuális játék napjaink oktatási és nevelési rendszerében is.

Tehát, túl azon, hogy egy valóban fantáziadús és kreatív számítógépes játékról beszélhetünk, ezen topik olvasása közben azt is megtudhatjuk, hogy pontosan milyen készségek és kompetenciák fejlesztésében használható még a Minecraft világa. A hivatalos oldal böngészése közben részletesebben utána olvashatunk a különböző játékmódoknak is. Tudni kell ugyanis, hogy a magyarosan „májkraft”-ként emlegetett játék többféle cselekvés- és effektusszabályozó beállítással is rendelkezik. Így például a kreatív játékmódban csak a konkrét építkezésre tevődik a hangsúly (itt végtelen nyersanyag, idő és élet áll rendelkezésünkre az ötletes tervezéshez), a túlélő játékmódot viszont a kalandvágyóbb felhasználóknak találták ki, hiszen itt lépésenként kell felépíteni a játék menetét, illetve átvészelni a különböző veszélyeket és akadályokat. A hivatalos oldal persze arra is lehetőséget ad, hogy a Minecraft csoportos verzióját is egy-két kattintással letöltsük az okos készülékre. Ez a funkció a kevésbé magányos-típusú játékosokat szólítja meg, a közös szórakozásra és kollektív élményre is alkalmat kínál.