kontaminált vékonybél szindróma

Mit eredményezhet a kontaminált vékonybél szindróma?

Az emésztőrendszerünket többféle kór támadhatja meg, amelyek kellemetlen diszkomfort érzettel keserítik meg az érintettek életét. A kontaminált vékonybél szindróma okai mögött lassú bélmozgás, csökkentett gyomorsavtermelés, de bélfertőzés is meghúzódhat. Tény, hogy ez az egészségügyi probléma gyakrabban fordul elő idősebb korban. A kontaminált vékonybél szindróma, röviden SIBO tüneteit döntőképpen az okozza, hogy a vékonybélben elszabadult baktériumok erjeszteni kezdik a meg nem emésztett szénhidrátokat és a folyamat során ecetsav, tejsav, illetve gáz képződik.

Ennek következményeként erős alhasi görcsök jelentkeznek, illetve puffadás és hasmenés. A SIDO betegségtől szenvedők immunrendszere rendszerint legyengül és védtelenebbé válik a vírusos megbetegedésekkel szemben. A felsoroltakon kívül, indokolatlan fogyást is eredményez, kezelésének elmaradása B12-vitaminhiányhoz is vezethet. Tehát, a kontaminált vékonybél szindróma mielőbbi kezelést igényel. Ha felmerül a gyanúja, feltétlenül orvoshoz kell fordulni!

Tudnivalók a parlagfűről: pollenindex.hu

A parlagfű pollenje rengeteg ember életét keseríti meg Magyarországon is, nem véletlenül kell irtani. Sok hasznos tanácsot felfedezhetünk a pollenindex.hu weboldalon, arra vonatkozólag, hogyan tudunk eredményesen védekezni ellene. Ez a hírhedten agresszív anyag, vagyis a parlagfű pollenje sokakat képes megbetegíteni, egyetlen növény egy szezon alatt 8 000 000 000 pollenszemet képes termelni. A tanácsok között szerepel, hogy a parlagfű szezonjában ajánlott a délutáni, illetve a késő esti órákban szellőztetni a lakást.

Hazánkban ugyanis a levegő pollenkoncentrációja a kora hajnali órákban, reggel 5-től délelőtt 10-ig a legmagasabb, hivatkozik a kutatások eredményeire a pollenindex.hu weblap. Az allergiásoknak javasolt továbbá, hogy nyáron a mosott ruhát ne a szabadban teregessék, mert a virágok hímivarsejtje könnyen ráragad a textilre, így a ruhákon keresztül kínos közelségbe kerülhetünk a pollennel. A pollenindex.hu írásában azt találjuk, hogy saját gépkocsi esetén használjuk a virágpor szűrésére alkalmas légkondicionálót, ne az ablakot húzzuk le.