hibrid inverter

Mit kell tudni a hibrid inverterről?

A napelemes rendszereknek több típusa is létezik, így a körülményeink és a személyes kéréseink függvényében választhatjuk ki azt a típust, ami a leginkább képes kiszolgálni az igényeinket. A hálózatra kapcsolt és a szigetüzemű rendszerek mellett, a hibrid napelemes rendszerek is nagy népszerűségnek örvendenek, amelyek egyik fő összetevője a hibrid inverter.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy az inverter alapvetően a rendszer azon része, ami a panelek által termelt egyenáram a háztartás elektronikus berendezései által felhasználható váltóárammá való átalakításáért felel. A hibrid napelemes rendszerek ötvözik mindazon előnyös tulajdonságokat, műszaki jegyeket, amelyek az említett két másik típus sajátjai.

Bár működésük során nem teljesen függetlenek a központi hálózattól, az akkumulátoruknak köszönhetően képesek eltárolni az extrán megtermelt energiát, amit a napfényes órákban állítottak elő. Egyébként maguknak a hibrid invertereknek is több típusa van. Érdemes a témában elmélyülni, mielőtt bármelyiknek is bizalmat szavaznánk.