hibrid inverter

Mit kell tudni a hibrid inverterről?

A napelemes rendszereknek több típusa is létezik, így a körülményeink és a személyes kéréseink függvényében választhatjuk ki azt a típust, ami a leginkább képes kiszolgálni az igényeinket. A hálózatra kapcsolt és a szigetüzemű rendszerek mellett, a hibrid napelemes rendszerek is nagy népszerűségnek örvendenek. Ezek egyik fő összetevője a hibrid inverter. Ahogy az lenni szokott a napelemes rendszerek világában, a szóban forgó alkatrész is abban az esetben váltja be a hozzá fűzött reményeket, ha kifogástalan anyagminőséggel, csúcstechnolóigával lett kivitelezve. Tökéletes példa erre a minőségében megkérdőjelezhetetlen Fronius inverter.

A hibrid inverter működése a gyakorlatban

Fontos tisztában lenni azzal, hogy az inverter alapvetően a rendszer azon része, ami a panelek által termelt egyenáram a háztartás elektronikus berendezései által felhasználható váltóárammá való átalakításáért felel. A hibrid napelemes rendszerek ötvözik mindazon előnyös tulajdonságokat, műszaki jegyeket, amelyek az említett két másik típus sajátjai.

Bár működésük során nem teljesen függetlenek a központi hálózattól, az akkumulátoruknak köszönhetően képesek eltárolni az extrán megtermelt energiát, amit a napfényes órákban állítottak elő. Egyébként maguknak a hibrid invertereknek is több típusa van. Érdemes a témában elmélyülni, mielőtt bármelyiknek bizalmat szavaznánk.

Beszéljünk egy kicsit részletesebben a Fronius inverterről!

A Fronius inverter működése mögött elképesztő szakértelem és gondos kivitelezés rejlik. A szóban forgó márka európai viszonylatban az első, akik az invertereiket olyan adatkommunikációs csomaggal kínálják, aminek köszönhetően a napelemes rendszer tulajdonosa maximális rálátással üzemeltetheti a szolárrendszerét. A hibrid inverter működésének esszenciája abban rejlik, hogy a gyártó egyszerűsíti és szabványosítja a telepítési és karbantartási folyamatokat, ezáltal könnyűvé, hatékonyabbá és gyorsabbá téve magát a rendszer egészét, így az inverter működését is.

A Fronius az innováció éllovasa, mivel az invertereit olyan adatkommunikációs csomaggal látja el, ami magába foglal egy teljesen integrált WLAN-t, Ethernetet, energiamenedzser rendszert, webkiszolgálót és felhasználói felületeket. Az invertereket egyszerűen csatlakoztathatjuk az internetre, akár vezetékes hálózati kapcsolaton keresztül, akár WiFi segítségével, lehetővé téve ezzel a felhasználónak, hogy átfogó betekintést nyerjen a napelemes rendszer teljesítményébe.

Továbbá, az inverterek külső eszközökhöz is kapcsolhatóak a Modbus TCP SunSpec, Modbus RTU SunSpec vagy Fronius Solar API (JSON) protokollokon keresztül. Ezek az eszközök a Fronius Solar.web rendszerrel párhuzamosan is üzemeltethetőek, biztosítva ezzel a rendszer sokoldalúságát és az adatkezelési lehetőségek széles skáláját.

Fronius Symo GEN24 Plus hibrid inverter működéséről

A Fronius Symo GEN24 Plus, a 3,0 és 10,0 kW közötti teljesítményspektrummal ideális választás hibrid inverterként a lakossági szektornak. Ennek a háromfázisú eszköznek a sokoldalúsága, az alapfelszereltségébe tartozó számos funkció révén, minden felhasználói igényt kielégít.

A különböző funkciók, mint az energiamenedzsment, a beépített WLAN és Ethernet kapcsolatok, valamint a harmadik féltől származó komponensekkel való zökkenőmentes integráció révén, a GEN24 Plus minden elvárásnak megfelel. Egyik kiemelkedő tulajdonsága, hogy áramkimaradás esetén, a PV Point, ami vészhelyzeti áramellátásra szolgáló, beépített konnektor és a teljeskörű szünetmentes működés kivételes szintű energiaellátást biztosít.

Az inverter könnyű, kompakt tervezése, az aktív hűtési megoldás, valamint a telepítés és az üzembe helyezés gyorsasága, egyszerűsége kiemelkedő előnyök. A szervizkoncepció, ami lehetővé teszi az egyes alkatrészek külön történő cseréjét, elősegíti az egyszerű javíthatóságot, ezzel a fenntarthatóságot is nagyban támogatja.

Érdemes hibridben gondolkodni!

A szaldó elszámolás megszűnésével, szerencsére a napelemes rendszerek népszerűsége semmit sem csorbul, ám a választás, a megváltozott körülmények miatt, még fokozottabb körültekintést igényel. A hibrid rendszer a fent említett előnyös működtetése révén nagyszerű választásnak ígérkezik!