niche parfüm

Mit takar a niche parfüm kifejezés?

Hányszor járt már illatszerboltban azon gondolkodva, hogy mi a különbség az egyes palackok között? A titok az, hogy az összes illat, akárcsak a ruházat, három szegmensre oszlik. Ez a tömeg, a luxus és a niche parfüm. Az első szegmensbe tartozó termékek minden üzletben elérhetőek, a következőben szintén bárhol megvásárolható aromákat találunk, ám a költségük magasabb, míg a harmadik kategória az elit illatokat sorakoztatja fel.

A niche parfüm elnevezés a francia nyelvből származik. Két jelentése van. Az egyik a fülke, a másik pedig a szűk piaci keresletet kielégítő termék. Az ilyen illatszerek általában véve egy kiemelt helyet foglalnak el és senkinek sem adják be a derekukat.

Ez nem más, mint az aromák létrehozásának művészete, egyfajta illatszer vallás és a parfümök filozófiája, ami különféle módon nyilvánul meg minden ember bőrén. A niche parfüm azon kívül, hogy exkluzív, kizárólag természetes alapanyagokból áll és korlátozott mennyiségben érhető el. Hirdetésekben sem láthatjuk, mert nem a népes közönségnek készül.