Gin

Mivel keverhető a gin?

Habár a koktélokat alapvetően nőies italnak tartják, bizony találkozhatunk számos olyan példánnyal, ami bivalyerős. Remek alapanyag lehet a gin, ami erős szesztartalmú alkoholként, képes markáns íz-világot szolgáltatni a különféle italkeverékeknek.

Az első olyan koktél, aminek kitűnő alapot nyújt a borókabogyó, nem más, mint a szinte mindenki által ismert Gimlet. A citrommal kevert ital tökéletes frissítő lehet a meleg nyári hónapokban, ugyanis a boróka és a citrusfélék összhangja üdítő hatást ér el.

A második legnépszerűbb gin alapú nedű a Floradora, ami már az összetettebb koktélok közé sorolható. A borókabogyóhoz itt is a citrom társul, mellette pedig a gyömbér és a málnaszörp üdítő keveréke.

Ez a koktél nemcsak a remek íz-világa, hanem a csodás rózsaszín külseje miatt is kivívta magának a népszerűséget. A harmadik és egyben utolsó szeszkeverék a talán legfelkapottabb Negroni. A koktél elkészítéséhez gin, édes vermut, narancslé, valamint jég szükséges. A juhar szín mellé tökéletes, erőteljes, markáns íz társul.