terasz bútor

Műrattan terasz bútor az eleganciáért

Ön is fontolgatja, hogy vesz pár bútort a balkonjára, azonban tart a különféle anyagok képességeitől? A korábbi években nagy népszerűségnek örvendtek a fa terasz bútor modellek, azonban manapság egyre jobban kezdenek beszivárogni a divatba a műrattan garnitúrák is.

Ahhoz, hogy logikusan vonhassuk le a következtetéseinket a kültéri bútorzatokról, nézzük meg pontosan a két fajtát, a műanyagot, valamint a fát! Alapvetően a fa sokkal esztétikusabb és elegánsabb hatást kelt, mint a társa.

Azonban, ahogy a mondás is tartja, a szépségért fizetni kell, ez az ár a fa esetében pedig az alapos karbantartás és az odafigyelés. Habár ezek a terasz bútorok garantáltan évekig szolgálnak majd minket, de a zománcuk gyorsan kopásnak indulhat. Amennyiben bekövetkezik a teljes kopás, legyen szó akármilyen jó minőségű fáról, nem tud ellenállni többé az esőzéseknek.

A másik terasz bútor kategóriába a műrattan darabok sorolhatóak, amelyek jóval olcsóbbak az előző példányoknál, mellette pedig fele annyi törődést igényelnek. Ez a fajta bútornak a nevét a szőttes hatásáról, valamint anyagának összetételéből kapta.

Habár első hallásra a név különösnek hat, lényegében az elegancia, valamint a strapabíróság összetételéről van szó. Ugyanis a műanyag tökéletesen képes ellenállni az időjárási viszontagságoknak, ezzel akár duplájára növelve az élettartamát fából előállított társával szemben.

A tisztítása is jóval egyszerűbb, csupán egy nedves rongy kell és máris csillog-villog a terasz bútor. A szőttes hatás pedig a fa kinézetére is képes hajazni, elérve ugyanazt az eleganciát. Ahogy azt a fentiekből látjuk, a műrattan gondozása jóval egyszerűbb.