mágneses USB kábel

Nagyon modern a mágneses USB kábel

A hang- és videó jelátvitel megvalósítható többféle, direkt erre a célra kreált vezetékkel is. Talán az egyik leggyakrabban alkalmazott az RCA kábel, amelyik egy gyengeáramú elektromos csatlakozó fajta. Miért annyira jó ez? Minek tudható be a sikere, illetve milyen a felépítése? Nos, azért választják ezt a mai napig sokan, mert a kialakítása egyedülálló és hatékony. Az RCA kábel esetében a melegpontot szigetelő anyaggal elválasztva körbeveszi az árnyékolás. Ez a szigetelő anyag manapság valamilyen tartós PVC. A régebbi modelleknél még megfigyelhető, hogy ez a matéria kerámia volt.

A papa csatlakozókon a melegpont hosszabb, mint az árnyékolás, és ez utóbbi nem egybefüggő hanem elölről szabdalt, hogy rugalmasabb legyen. Mostanság már a legtöbb RCA kábel mind a két végén egy papa csatlakozó fedezhető fel. A mama párjuk pedig a készülékekben van. Ezek a csatlakozók két gyűrűből épülnek fel, és minden esetben ugyanaz a szigetelőanyag van felhasználva. A külső gyűrűjük picit kisebb átmérőben, mint a papa csatlakozón lévő, így csatlakozáskor precízen megtartják.

A korszerű RCA kábel fajtánál megfigyelhető, hogy színkóddal jelölik a különböző csatlakozókat, hogy egy kifejtőkábel esetén ne kerüljenek a rossz csatlakozóba. Ha már a modern vezetékekről van szó, akkor ki kell térni a mágneses USB kábel eszközre is. Az okostelefonok, táblagépek egyik alapvető része már több éve az USB bemenet. Ezen keresztül lehet tölteni a készüléket, illetve ez garantálja az adatátvitelt is. Sokszor azonban nem egyszerű a helyzet, hiszen a kis kütyü elkopik, sérül és egy idő után használhatatlanná válik.

Erre, a régen megkerülhetetlen problémára adja meg a választ a mágneses USB kábel. Ennek a tartozéknak hála nem kell igénybe venni a sokszor elhasznált és gyenge USB bemenetet. Hogy oldható ez meg? Nos, a titok abban rejlik, hogy a mágneses USB kábel két részből áll. Az egyik mindig fixen az adott eszközben van, soha nem kell kihúzni. A másik része maga a kábel. A mágneses USB kábel ezért is annyira felkapott manapság.