napelemes közvilágítás ár

Napelemes közvilágítás ár, mint hosszú távú befektetés

A kültéri lámpákat vásárló önkormányzatok kezdetben megkérdőjelezték a magas költséget. Miért drágább a napelemes közvilágítás ár, mint a LED-es? Először is, van bennük valami közös. A napelemes utcai lámpatesteknél használt lámpatartó fényforrása szintén LED és az oszlop minősége is ugyanaz. Az egyik a tápegységet, a másik a vezérlőt használja. A komponensek árai megegyeznek. A szolár utcai lámpák több tartozékkal rendelkeznek, mint a LED-es társaik, ezért a napelemes közvilágítás ár magasabb lesz.

Milyen tényezőkből tevődik össze a napelemes közvilágítás ár?

A gyártók a napelemek költségét a teljesítmény alapján számítják ki, amit az akkumulátor kapacitása határoz meg. Általában minél magasabb az akkumulátor költsége, annál drágább lesz a lámpa. A LED-es közvilágítás esetében pedig minél nagyobb a konfiguráció, annál több lámpára, villanyoszlopra és tápegységre van szükség.

A napelemes közvilágítás ár esetében minél nagyobb a konfiguráció, annál magasabbak a napelemek, az akkumulátorok, a lámpák és az energiapólusok költségei. Ezért a napelemes közvilágítás ár magasabb, mint a LED-es. De a szolár lámpák egyedülálló előnyeit tekintve nem igényelnek áramot, intelligens működési módokkal, vezeték nélkül és könnyű karbantartással rendelkeznek.

Az utcai lámpák árazása a tényleges használati igényeken alapul. Ezért a szakértők azt javasolják, hogy a felhasználók ne válasszanak túl kedvező költségű termékeket. Mindenki azt kapja, amiért fizet. A túl alacsony áron értékesített lámpák minőségét nem lehet garantálni. A napelemes utcai lámpák mellett, ez minden más fotovoltaikus világítástechnikai eszközre vonatkozik. A napelemes közvilágítás ár fontos, de vásárlóként figyelni kell a minőségre is.

A napelem típusok általános jellemzése

Magyarországon és világszerte időről-időre emelkednek az energiaárak. Amennyiben erre a problémára keres megoldást, akkor válassza bátran a napelem típusok egyikét! Napjainkban nagyon sokan gondolkodnak a megújuló energiák használatában.

A termékek két nagy csoportra oszthatóak, ami a kristályos és a vékonyfilm. Az előbb említett kategóriát további két részre lehet bontani, mégpedig a mono- és a polikristályos változatra. Az eladási számokat tekintve, a kristályos variációk nevezhetőek a legkiforrottabb és leginkább elterjedt technológiának.

A vékonyrétegű napelem típusok gyártásakor a hordozórétegre gőzölik fel a félvezető rétegeket, ebből kifolyólag hajlékony panelek is előállíthatóak. A mono- és a polikristályos darabok nagytisztaságú szilícium cellákból tevődnek össze.

Többnyire egy sokrétegű műanyag hátlap és edzett üveglap közé kerülnek rögzítésre. A kettő közötti különbséget a gyártási technológia határozza meg. A napelem típusok mindegyike remek befektetésnek számít, hiszen a beruházás hamar megtérül.

A napelem modulok celláinak még jobbá tétele folyamatosan fejlődik. Ez mind a gyártási folyamatra, mind a hatékonyságra vonatkozik. Jelenleg 3 új napelemet fejlesztenek ki. Céljuk a költségek minimalizálása és a hatékonyság maximalizálása. Ezek a cellák azonban még mindig a kutatási fázisban vannak. Még nem tudni, hogy mikor lesznek képesek kiegészíteni vagy helyettesíteni a meglévő napelem típusokat.

Milyen típusú napelemet válasszon a fotovoltaikus rendszeréhez?

Különféle napelem típusok léteznek, amik különböző épületek esetében eltérő követelményeknek felelnek meg. Ha a tetőn kevés hely áll rendelkezésre, akkor valószínűleg a lehető legtöbb napenergiát szeretné előállítani a legkevesebb napelemmel.

Ebben az esetben magas hatásfokot kell biztosítania, még akkor is, ha emiatt a modulok egy kicsit drágábbak lehetnek. Ha sok hely áll rendelkezésére, akkor több napelemet telepíthet alacsonyabb áron. Lehetséges azonban, hogy kompromisszumot kell kötnie a hatékonyság terén.

Az AM TECHNIK Kft. különböző típusú fotovoltaikus rendszereket kínál, ezek segítségével pedig újabb lépést tehet az energiaátállás felé. Magyarország egyik vezető fotovoltaikus szakcégként megvizsgálják az Ön igényeit, gondoskodnak a tanácsadásról, a tervezésről, a jövedelmezőségi felmérésről és a napelemes rendszer telepítéséről.