A naperőmű a jövő áramforrása

Naperőmű

Világunk egyre növekvő energiaigényét valahogyan biztosítani kell. A fosszilis energiaforrások sajnos nem tartanak örökké, ezért szükség van megújuló energiaforrások feltárására is. A napenergia felhasználása korunk egyik legígéretesebb módszere, amelynek okán, mára jelentős mennyiségű naperőmű telepítése is befejeződött világszerte.

A technológia a Napból érkezett sugárzást hasznosítja, illetve alakítja át elektromos árammá. Többféle működési módot alkalmaz.

Először is, létezik a Nap hőjét hasznosító megoldás, amely gőz képzésével állít elő energiát, de a legnépszerűbb mégis, a Nap elektromágneses sugárzását hasznosító, úgynevezett fotovillamos naperőmű. A rendszer számos előnyt sorakoztat fel, amelyek között az ingyenes áram a legjelentősebb tétel.

Az egyszeri beruházás után korlátlan és ingyenes energia áll rendelkezésre, mindaddig, amíg a Nap sugároz. A naperőmű teljes gazdaságokat lát el, így komoly energiafüggetlenséget jelent. A tiszta, megújuló energia természetesen környezetbarát.