Ne várasson magár a szélvédő javítás!

Szélvédő javítás

A nyár során sokan döntenek úgy, hogy kicsit kimozdulnak otthonról, és elmennek pihenni hosszabb-rövidebb időre. Legyen szó akár egynapos kirándulásról vagy több hetesről, bármikor megtörténhet a baj az utakon. Elég egy kisebb kavics felcsapódása, hogy egy jelentős összeggel járó kiadás következzen be. Sokan úgy vélik, hogy a szélvédő javítás nem egy olyan feladat, amit minél előbb el kell végezni, hiszen ráér az majd máskor is.

A nyári hőségek azonban könnyedén próbára tehetik az üveget, és nem kizárt, hogy a fizika fog győzni. Amikor kint tombol a 30 vagy annál magasabb hőmérséklet, bent pedig a légkondi megy teljes gőzzel, akkor egy olyan helyzet alakul ki, aminek a végén az apróbb ütődésből újabb repedések indulhatnak ki, vagy akár rosszabb esetben az egész felület megreped. Ilyenkor már késő a szélvédő javítás. Csakis a csere segíthet! A költségek azonban jelentősen eltérőek. A lustaságnak és figyelmetlenségnek megvan az ára, de az biztos, ha egyszer így járunk, akkor azt többet nem felejtjük el.

Jobb azonban más hibáján tanulni, hiszen nem mindegy, mennyibe kerül a szélvédő javítás, főként akkor, ha az összegek csökkenthetők. Kisebb karcolás esetén elég egy gyors beavatkozás, és máris mehetünk tovább. A szélvédő polírozás ár azonban több tényezőtől függhet. Van, hogy egyszerűen már nem látunk ki úgy az üvegen, mint régen, és ezért megyünk el a szervizbe, ahol megnyugtatásként közlik, hogy nem feltétlenül szükséges a teljes felület cseréje, mert elég egy gyors polírozás, és megoldódik a probléma. A mikroszkopikus porszemcsék idővel olyan csiszolóhatást váltanak ki az üvegen, ami aztán kilátáscsökkenést eredményezhet.

Ezt kezeli az említett eljárás egyszerűen és hatékonyan. Ilyenkor a szélvédő polírozás ár sem borsos. Olyankor megfontolandó a beavatkozás, amikor mély karcokról van szó. Ha a köröm könnyedén megakad a sérülésben, lehet olcsóbb az üveg cseréje, ha egy gyakran használt típusról van szó. Ilyen esetekben a szélvédő polírozás ár felugrik, mert több időt vesz igénybe a munka. Oldtimer vagy igen drága szélvédők esetében azonban még így is megtérülő a szolgáltatás.