Nem csodaszer, de segít az omega 3

Tengeri fogas
Tengeri durbincs

Az omega zsírsavak már jó ideje a figyelem középpontjában vannak, hiszen jó a hatásuk a szív- és érrendszerre. Kutatások alapján folyamatosan egyre több minden derül ki az omega 3 zsírsavak jótékony hatásáról és arról, hogy ezen belül mely összetevők hatnak a leginkább.

A megfigyelések abból indultak ki, hogy a mediterrán vidéken és az eszkimók között kevesebb a szív- és érrendszeri megbetegedés. Elkezdték kutatni, hogy mi lehet a közös az étkezésben, hiszen a mediterrán térségben sok zöldséget fogyasztanak és kevés állati zsírt, az eszkimók pedig épp fordítva.

Az omega 3 anyagot találták közös pontnak a két egymástól távol eső étkezési szokásban. Sajnos az omega 3 még nem került fel a vénnyel kiváltható gyógyszerek listájára, de már az orvosi társadalom is ajánlja.

Minden korosztálynak ajánlott ez a zsírsav, hiszen minél fiatalabban kezdi el szedni valaki, annál nagyobb valószínűséggel lesz kevesebb gondja idősebb korában. Arról nem is beszélve, hogy megfigyelték, nagyon jó hatással van a hiperaktív és figyelemzavaros gyerekekre is.