házfal szigetelés

Nem elhanyagolható lépés a házfal szigetelés

Néhány évvel ezelőtt még sokan voltak, akik csak úgy legyintettek egyet, amikor szóba került a globális klímaváltozás. Ezt a legtöbben, gyakran még a kutatók is egyszerűen „klíma-hisztinek” nevezték. Viszont a természet egyre inkább megmutatja zord arcát a heves esőzések, valamint komolyabb anyagi kárt okozó viharok formájában. A különösen meleg nyarak és hideg telekkel szemben, a házfal szigetelés hatásos megoldás lehet. A fűtés a mérsékelt égövi régiókban jelentősen megterheli a költségvetéseket.

Ha ezen sikerül bármennyit megtakarítani, akkor az konkréten megmutatkozik a pénztárcán. A házfal szigetelés elég komoly befektetésnek tűnhet, de azt mutatják a számok, hogy már néhány szezon alatt visszahozza a teljes árát. Ebből adódóan előnyösnek minősül. Az extrém melegek miatt, az energiafelhasználás jelentős része áttevődött a nyári hónapokra, amikor a klímaberendezések működése a jellemző. A házfal szigetelés képes a kívülről érkező melegnek ugyanúgy megálljt parancsolni, ami egy újabb érvnek minősül mellette.

Szigetelés, de milyen építőanyag használatával?

Amennyiben megszületett a döntés arról, hogy megvalósul a házfal teljes szigetelése, akkor már csak azt kell eldönteni, pontosan milyen építőanyag kerül majd felhasználásra ebből a szempontból. Természetesen nem mindegy, hogy ez a művelet kívülről vagy belülről történik. A benti részen általában a különféle ásványi gyapotok kerülnek bevetésre, míg a szabad tér felől a hungarocell lapok kínálnak magas színvonalat.

Ez az építőanyag egyszerűen használható és minden igényt kielégítendő vastagságokban kapható. Roppant könnyű szerkezetének hála nem jelent problémát a szállítása, valamint a felhelyezése ragasztással és erre a célra kidolgozott tiplikkel egyszerűen elvégezhető. A magas színvonalnak örvendő és eddig is gyakran használt építőanyag azonnal éreztetni fogja a hatását, mert a felhelyezést követően rögtön melegebbé válik a lakás belső hőmérséklete. A hatékonyság garantált, a csalódottság pedig biztosan elmarad!