kandalló

Népszerű fűtési lehetőség a kandalló

Otthonunk melegének megtartására sokféle lehetőség közül választhatunk. Az egyik legnépszerűbb fűtőtest a kandalló. Hogy miért? Mert már a kinézete is meleget sugárzik. Sokféle külsővel és belsővel készülhet, viszont egy dolog mindig ugyanaz, méghozzá, hogy a kandallóban tűz ég, az pedig a szenvedély és az öröklét jelképe, amely két dolog összehozza a családot.

Képzeljük csak el, a kedvesünkkel ketten ücsörgünk ott, vagy az egész családunk együtt ünnepel valamit a kandalló előtt. Ezen meleget adó egységek lehetnek zárt és nyitott égésterűek, fűtőanyag szerint tüzelhetünk fával, pellettel, gázzal, árammal, bioetanollal. A burkolat lehet rusztikus, csempézett, modern, vagy klasszikus, amilyet csak szeretnénk.

Mielőtt ilyet vásárlunk, azért gondoljuk át, hogy hosszú vagy rövidebb távra vennénk meg és mekkora szükségeltetik a lakásunkba. A kandalló előnye, hogy gyorsan felfűti a lakást, a kinézete pompás, pláne, hogy láthatjuk az elhamvadó fát vagy tüzelőanyag táncát a lángokkal, tehát mindenképpen megéri.