A nyeletőfékes orsó hatékony horgászfelszerelés

Nyeletőfékes orsó

A profi és a hobbi horgászok is jól tudják, hogy milyen alapvető eszközök kellenek a horgászathoz. A bot és az orsó, a damil és a horog elengedhetetlen, no meg persze a csali. Ezek játsszák a főszerepet a horgászfelszerelések között.

A többi eszköz a hatékonyság és kényelem fokozása érdekében vannak. A nyeletőfékes orsó elsőre furcsa szónak tűnik, pedig sokan nem is tudják, hogy ilyet használnak már évek óta. Ez a típus továbbfejlesztett változata a hagyományos orsónak. Lényegében sokkal precízebb, kifinomultabb és bonyolultabb összetételű, viszont sokkal hatékonyabb és tartósabb az elődeinél. A nyeletőfékes orsó sokkal könnyebben csévélhető nagy fogás esetén is, így a fárasztás gyorsabb. A cél, hogy az akasztás után minél hamarabb kivegyük a halat a vízből, mert annál kisebb az esélye, hogy elveszítjük. A nyeletőfékes orsó tehát nagy teherbírású készülék, az erős belső alkatrészeinek köszönhetően. A zsinórképe a lassú dobemelés miatt garantáltan megmarad, több tucat visszacsévélés után is.

A nyeletvőfékes orsó minden esetben cserélhető dobbal rendelkezik, sőt, ajándékba is adnak hozzá egyet vásárláskor. Így többféle vastagságú damilt is használhatunk a különböző fajta halakhoz. Ugyanis nem mindegy, hogy milyen halra milyen vastag damillal horgászunk. Egy ragadozó esetén értelemszerűen vastagabb damil kell, mivel éles fogai és erős testalkata révén, könnyen elharaphatja a vékonyabb típusokat. A nyeletőfékes orsó bőséges választékban kapható a specialcarp.hu webáruházban. Itt megtalálja a legjobb minőségű termékeket is.